Név: E-mail: Érkezés dátuma: Csomag:

Nyári kikapcsolódás:

Elege van a reptéri nyüzsgésből, az idegen nyelvű karattyolásból? Nyaraljon nálunk! Nem muszáj több száz, vagy ezer kilométert utaznia, hogy nyaralhasson. Hiszen létezik élet teng...

Fiatal pár:

Nagyon kellemes napokat töltöttünk a hotelben, a személyzet rendkívül kedves, udvarias és segítőkész volt, az étteremmel, és az egyéb szolgáltatásokkal is maximálisan meg voltunk elégedve. Mindenkinek tu...

spacer

 

Bényei lepcsánka és társai

Az ízek és zamatok világa, ahol olyan finomságok várnak Önre, mint a kemencében pirosra sült mangalica oldalas, vagy a rozmaringos kacsacomb pácolt lilakáposztával, hagymás törtburgonyával.

Jól hangzik, ugye? Akkor mire vár...


Éttermünk

Ismeri a falusias vendéglátást? Ahol bőséges adagok, vidékies ízek, és fenséges illatok hozzák meg az ember étvágyát? Képzeletben keverje ezt össze a mesterszakácsok remekeit idéző elsőosztályú ételkölteményekkel és csodálatos látványvilággal. Megvan? Hihetetlen, ugye? Akkor nézze meg az ételgalériánkat , vagy lapozza át az étlapunkat!

 

Éttermünk

Ízelítő étlapunkból:

Erdei vargányaleves csipetkével

Eme étek melynek dominanciáját Zemplénünk hegyeinek egyik jellegzetes kincse adja, melynek neve vargánya gomba. Étkünk elkészítésének alapja egy zöldségleves, melynek izgalmas ízharmóniáját a vargánya színesíti meg, és teszi különlegessé.

Bényei lepcsánka füstölt tarjával-juhsajttal rétegezve, háromhagymás raguval

Hosszú kutatómunkát követően bukkantunk rá erre az ősrégi receptre, melynek keletkezési idejét még dédszüleink sem tudták meghatározni. Ételünk fő alkotó eleme a burgonya, melyet lereszelve búzaliszttel és kevés ízesítéssel gyúrtak össze, majd zsiradékba sütöttek készre.
Miután elkészült ez az izgalmas és akkori fő szempontként nem drága alapanyag akkor esetenként kik megtehették, tovább dúsították ezt a ma már lepcsánka néven ismert ételt. Dúsításként halmozták sertésük füstült húsával, esetenként még juhsajttal, majd nyári időszakban jó magyarként háromféle hagymából készült mártással tálalták.

Erdőbényi Bőségtál

Ezen „Bőségtálra” többféle finomságot téve szeretnénk kedveskedni Önöknek ama célból, hogyjó magyar szokásként az étkezések fő erénye még mindig jellemzően a jóllakottság érzete, mely kellemes feszítő érzéssel párosul.
Nevezetten megtalálható a tálon: Bécsi bundázott sajt, sajttal-sonkával töltött pulykamell,
roston csirkemell , melyet népi jelleggel lepcsánkával, hasábburgonyával és párolt rizzsel egészítünk ki, majd tradicionálisan sült szalonnával, vagyis úgynevezett "kakastaréjjal" teszünk tetszetőssé.

Erdőbényei rakott-laksa, avagy a szegény emberek kenyere

Sajnos nagyszüleink emlékeiben él még a II. Világháborút követő nehéz idők emléke.
Ételünket a kényszer szülte a XX. Század közepén. Igaz a gabona nagy nincs volt maga, de mégis elérhető álmok közzé tartozott a búzaliszt. Maga a kenyérsütés több fázisból, előkészületekből áll, így a kényszer egy egyszerűbb kenyérre emlékeztető ételt produkált. Így született meg a Laksa. A laksa elkészítése gyorsabb, mint a kenyéré, de alapja szintén a búzaliszt. A búzalisztet kevés vízzel sóval majd a tésztánk lazításához szódabikarbónát használva mindezt készre gyúrjuk és ezt a tésztaféleséget forró sparhé vagy spor tetején készre sütjük. A sütését közvetlenül a forró vaslapon végezzük. Ezen alapanyagból gondolkodva született meg ételünk, mit mi már tovább rétegezve, rétegét tejfölös- sajtos- lilahagymás- füstölttarjás masszával készítjük, majd juhsajttal megszórva készre pirítjuk.


« Vissza

 

 

Magita Hotel - A hely, mely hív és visszavár